امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی

مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی دسته: هنر و گرافیک
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 13 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی 19 صفحه قابل ویرایش در Wordقالب ورد

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

توضیحات :

مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی 19 صفحه قابل ویرایش در Word.قالب ورد.

بخشی از متن :

چکیده
خوشنویسی هنری است که می تواند ذوق و استعداد و انرژی افزوده جوان در راستای بسیار زیبایی قرار داده و بدین ترتیب با به کمال رساندن پیام های هنری و جنبه های اجتماعی ،معنویت را در جامعه گسترش دهد
بر كسی پوشیده نیست كه در میان عرصه‌های هنر اسلامی خوشنویسی از آن جهت حائز اهمیت است كه این هنر در دامان قرآن كریم پا به عرصه وجود گذاشته، چنانكه این هنر مقدس رابطه‌ای نزدیك با طهارت روح، تهذیب نفس و جاودانگی وجدان خوشنویس دارد.
همراهی هنر خوشنویسی با مضامین دینی، فرهنگی، اخلاقی، عرفانی و كتابت قرآن كریم عامل و زمینه اعتلای این هنر را فراهم آورده و این هنر جزیی از دین و فرهنگ است و با كلام وحی و مفاهیم آن ارتباط دارد.


مقدمه
عاشقی هنر و كاسبی هنر، ٢ مقوله متفاوت هستند كه هنرمندان در دنیای ماشینی و مدرن باید مواظب باشند تا اسیر اهداف آن كه همانا دوری از اصالت ها و هویت هاست نشوند كه متأسفانه ناخواسته بحث آداب معنوی در هنر كمرنگ شده كه این بیشتر شامل هنرهای مدرن است و هنرمندان هنرهای سنتی همچنان به آداب معنوی عشق می ورزند ولی به لحاظ ارتباط كم مردم با هنرهای سنتی این دلباختگی آنان را كمتر مشاهده می كنند و كاسبی هنر كه مختص هنرهای مدرن است بیشتر خودنمایی می كند و در این میان هنرمند نما با هنرمند واقعی در نگاه عام یكی به نظر می رسند كه باید تلاش كرد و تأثیرات آداب معنوی را در هنر خوشنویسی نشان داد.

خوشنویسی و معنویت :
در تاریخ هنر ایرانی – اسلامی، هیچ‌یك از هنرها به اندازه هنرخوشنویسی مستعد پذیرش رنگ و بوی قداست نبوده است.
شاید بتوان گفت كه هم جواری این هنر با كلام وحی سبب شده تاخوشنویسی تا به این اندازه قدسی و معنوی جلوه داده شود. هنرمندان برای دستیابی به صورت متعالی درتلاش بودند و همین تلاش‌ها سبب شد تا هنرخوشنویسی به تعبیری به یك آیین قدسی بصری درآید. كلام آسمانی توسط خوشنویس صورت زمینی می‌گرفت و همین ترجمان وحی سبب تعالی هنرخوشنویسی شد. در واقع خوشنویسی صورتی بود تا معانی كلام الهی جاودانه شود وهمین ارتباط بین صورت و معنا باعث شد تا خوشنویسی اگر نتواند هم سنگ معنای آسمانی باشد لااقل ظرف مناسبی باشد تا معانی عوالم باقی مظروف آن شود.
اگر كسی بخواهد خوشنویسی را از چنین منظری به نظاره نشیند به حكم عقل و فطرت باید به آغاز و پیدایی این هنر رجوع كند؛ آغازی كه مسلمانان آن را به كاتب وحی، امیرالمومنین علی(ع) نسبت می‌دهند. علاوه براین سرآغاز شگفت، بسیاری ازعرفا وحكما طی سالیان متمادی به شرح قداست و كرامت این هنرپرداخته‌اند و ازآن جاست كه خوشنویسی بیش از آنكه به چشم ممارست و تمرین هنری دیده شود، به چشم ریاضت و سیر و سلوك نگریسته می‌شود و خوشنویس را از آن رو هنرمند می‌دانند كه در فرهنگ و سنت ایرانی- اسلامی، هنرمند كسی است كه به فضل و كمال آراسته باشد.
و...

فهرست مطالب :

چکیده......................................................3
مقدمه......................................................4
خوشنویسی و معنویت...........................................5
تقدس خوشنویسی و جایگاه آن درعرفان اسلامی.........................7
نتیجه......................................................13
منابع و مآخذ..................................................14

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی , تحقیق خوشنویسی و معنویت , مقاله در مورد تاثیر معنویت در خوشنویسی , تحقیق در مورد آشنایی بیشتر با معنویت در خوشنویسی , تحقیق تقدس خوشنویسی و جایگاه آن در عرفان اسلامی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر