امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق در مورد پوستر 62 ص

تحقیق در مورد پوستر 62 ص دسته: هنر و گرافیک
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 56 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 62

تحقیق در مورد پوستر 62 صفحه در قالب Word قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

توضیحات :

تحقیق در مورد پوستر 62 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

مقدمه :
با گسترش روز افزون وسایل ارتباط جمعی اهمیت تصویر بعنوان یك وسیلة ارتباط جهانی افزایش یافته است. تصویر چون دو پهلو و مبهم نیست همیشه بر كلام امتیاز دارد. پوستر مولود كلمه و تصویر است. صراحت تصویر و ابهام كلام می‌تواند تاثیر تبلیغی ویژه‌ای بیافریند. پوستر به همان اندازه كه در خدمت یك اعتقاد درمی‌آید، می‌تواند بر ضد آن عمل كند. و بنابراین خطرناك‌ترین و برّاترین حربة تبلیغاتی است كه دست به هر كاری می‌زند. می‌تواند سیاه را سفید، شب را روز و زشت را زیبا جلوه دهد. پوستر گرچه زادة نقاشی است، اما در روند تكامل، خود را از قید همه چیز از جمله سبك رهانیده است. تركیبی از یك نقاشی سوررئال كاریكاتور، عكس مینیاتور،كلاژ و هر چیز دیگر می‌تواند در ساخت یك پوستر وجود داشته باشد.
مشروط بر اینكه بتواند به آنچه مقصود است كمك كند. مهمترین امتیار پوستر قابلیت انتشار نامحدود آن است. مستقیماً با بیننده طرف می‌شود و بدین وسیله تأثیری گسترش یابنده دارد و این تاثیر در مقایسه با هر اثر هنری دیگر كه هنرمند در واقع برای دل خود می‌آفریند به تنهایی به نمایش می‌گذارد، شدید و غیرقابل انكار است. پوسترساز، پوستر را سفارش می‌پذیرد و بنابراین باید به خواستهای بیننده و ذهنیات و فرهنگ او توجه داشته باشد و او را برانگیزد بی‌آنكه سعی كند در مقابل خواست سفارش دهنده وی را بفریبد.
از یكسو آینده خواست‌ها و روحیات یك جامعه است و از سوی دیگر در شكل گرفتن این خواستها و روحیات نقشی سازنده دارد كه در مجموع كاری است خطیر و پرمسئولیت. پوستر خوب و بد، پوستر تجاری و فرهنگی، اینها تقسیم‌بندی‌هایی است كه مرزهایی كاملاً نامشخص و مبهم دارد.
پوستر فرهنگی خبر از یك رویداد فرهنگی می‌دهد. گشایش یك نمایشگاه ، نمایش یك تئاتر برپایی یك كنفرانس و غیره. در اینجا پوستر كمتر دروغ می‌گوید. آنچه نوشته می‌شود اطلاعاتی است دربارة زمان، مكان و موضوع رویداد، تصویر یا صرفاً جنبة تزئینی دارد و یا به نحوی با موضوع مرتبط است. مثلاً تابلویی از آن نمایشگاه صحنه‌ای از تئاتر و چهره‌ای از سخنران ... و حال آنكه پوستر تجاری در صدد جلب مشتری است. می‌تواند دروغ بگوید، بفریبد كسی هم معترض آن نباشد و در ساخت هر كدام از انواع پوسترها، پوسترساز باید با آگاهی بر روی تكنیك ، كار خود را ارائه كند. این آگاهی تكتیك نكته پراهمیتی است چرا كه در ساخته شدن یك پوستر نقش اساسی ایفا می‌كند. و ضوابط دیگری هم در ساخته شدن یك پوستر تأثیر می‌گذارد و آن هم جامعه قانون. سیاست و به طور كلی فرهنگ و تمدن در آن تأثیر می‌گذارند.
پوستر در كشوری همچون لهستان هنوز به گویندة دروغگوی تولید كننده تبدیل نشده است. چرا كه هنوز جامعه چنین توقعی از او ندارد و پوستر فیلم در این كشور در خدمت آگاهی دادن از یك رویداد فرهنگی و هنری است و جز آنكه نمایش فیلمی را اعلام كند و اطلاعاتی درباره نوع و حال و هوای آن دهد كاری نمی‌كند. پوستر علامت اختصاری فیلم است و باید راستگو باشد. هیچكس انتظار آن را ندارد كه یك پوستر به او دروغ بگوید یا قول چیزی را بدهد كه در فیلم از آن خبری نیست.


فصل اول : تاریخچه پوستر
ـ تاریخچه پوستر در جهان
ـ تاریخچه پوستر در ایران

تاریخ پوستر در جهان
دایره‌المعارف كوله ای معتقد است كه یكی از معروفترین پوسترهای شناخته شده تاریخ قوانین‌ها مودای پادشاه بابل است كه بر تخته سنگی به طول 264 سانتی‌متر حكاكی شده است ورودی این لوح سنگی 21 طرح حكاكی شده است و در بالای آن نقش برجسته علامت سلطنتی هامورابی دیده می‌شود و خدای خورشید در حالی كه قوانین پادشاهی را به هامورابی می‌دهد وجود دارد كه تاریخ حكاكی آن بین (2025 تا 2065 ق.م است و بعد از آن دایره‌المعارف امریكا تا از یك پوستر مصور یاد می‌كند كه در سال 1046 ق.م با استفاده از پاپیروس تهیه شده و در آن اعلان مربوطه به فرار رو برده از اسكندریه و جایز تحویل آنها ذكر شده است.
در سال 1454 میلادی دركلیسای سن فلوریك یك آفیش رنگی نصب شده بود كه پیام آن بخشایش كلیسا بود كه به كاتولیكهایی كه صدقه می‌دهند. این پوستر كه خطی است و متن‌آن با تصاویر حضرت مریم تزیین شده است جزا و جمع‌آوری صدقه‌ای را می‌دهد كه اسقف محل اجازه داده است برای گرفتن آن همه به كلیسای منطقه سن فلور بروند اما رواج واقعی پوستر از نیمه دوم قرن نوزدهم بود و انگیزه آن شكوفائی و رونقی بود كه در وضع اقتصادی كشور كاپیتالیست به وجود آمد و این پیش آمد به كشورهائی مزبور فرصت آنرا داد كه بر توسعه صنایع خویش و فراهم ساختن رفاه بیشتر عمومی از راه ایجاد مراكز تفریحی گوناگون و تولید فرآورده‌های تجملی بپردازند.
آشنا ساختن مردمان در سراسر كشور و دنیا بر اینگونه وسایل نیاز به وسیله مؤثری داشت كه بتواند آنها را به تحویل دلپذیر و جالب به همگان عرضه كند و این وسیله چیزی جز پوستر نبود به منظور اینكه پوستر بتواند نقش رابطی بین بیننده و عرضه‌كننده ایفا كند از دو عامل حروف و تصویر استفاده شده و پیشرفت سریع و كامل چاپ انجام این منظور را بسیار ساده‌تر و آسان‌تر نمود.
برای درك بهتر از پیدایش پوستر لازم است كه به عقب به ربع اول قرن نوزدهم برگردیم تا حروف ریخته ابتدائی و ارتباط آنها را با چاپ بررسی كنیم پیش از این علائم پیدایش صنف جدیدی از چاپچی‌ها را نوید می‌داد اینها به چاپخانه‌دار معروف و مشهور بودند. و سفارات مورد نیاز عمومی و دولتی را برآورده می‌كردند چاپ برگه‌های تجاری، سررسیدها (billbeads) بار نامه‌ها و اعلانهای كشتیرانی و آگهی‌های مسابقات اسب‌دوانی با بلیط و برنامه دلیجانها اعلانهای عمومی توسط این اشخاص صورت می‌گرفت. حرفه چاپ احتیاج به چنان صنعت ریخته‌گری داشت كه طرحهای بی‌نهایت متنوع و حروف، حاشیه‌ها و كلیشه‌های تصویری گوناگون از كوچكترین اندازه تا تصاویر بزرگی برای پوستر مناسب بود را فراهم سازند.
در تحویل تاریخی پوستر می‌توان بر سر مرحله استفاده تبلیغاتی مصرف، كه از بدو شروع پوستر تا دهه اول قرن بیستم ادامه داشت سپس دوران استفاده تبلیغاتی سیاسی كه با نزدیكی جنگ جهانی اول و توجه سیاست مداران به استفاده از وسیله چنین مؤثر در تبلیغ روش و نظریه‌های سیاسی خود به وجود آمد و آنگاه مهمترین دوران یعنی دوران استفاده تبلیغاتی، فرهنگی، جهانگردی و نظیر آن بود.
علاوه بر محصولات چاپی كه هدف اصلی ایجاد آنها جنبه زیباشناسی دارد. محصولات دیگری نیز از همان آغاز چاپ وجود داشته كه جنبه آموزنده دارند و ارزش زیبائی‌شناسی آنها در درجه دوم اهمیت قرار دارد. بارزترین نمونه از این نوع، برود سایه (brood side) است كه یك اعلان یا آگهی عمومی با تصویر یا بدون تصویر می‌باشند و كاربرد سیاسی، اداری، دینی دارد این پدیده یكی از اصیل‌ترین محصولات چاپی توده‌گیر است.
پوستر‌های سیاه و سفید در اوایل سال 1830 پدید آمدند. این پوسترها دارای طرحهائی از هنرمندان برجسته‌ای چون گاورانی و دیگران بودند. لیتوگرافی رنگی برای بلیط تأتر و پوسترهای 1866 توسط «شیره» شروع شد و نقاشانی چون برنار و گیوم و گراسه و از همه مهمتر تولوز لوتوك از آن پیروی كردند پوسترهایی كه این هنرمندان تهیه كردند، آینه زندگی آن دوره بوده است.
در دوران تحولات پوستر استفاده از تبلیغات سیاسی نیز نقش داشته است و هر چه بر جنگ جهانی اول نزدیك می‌شویم نیاز مردان سیاسی به این وسیله برای شناساندن خود و سیاستشان فزون‌تر می‌شود و سرانجام با فرارسیدن جنگ و تغییرات ناگهانی در كشورهای گوناگون به ویژه در آلمان و روسیه پوستر به صورت وسیله مؤثری در دست سیاست مداران درمی‌آید در همین اوان در كشور امریكا از طرف نمایندگیهای خصوصی و دولتی از طراحانی كه در اوایل سده بیستم كارهای تصویری مجلات را به عهده داشتند دعوت می‌شود تا پوسترهایی در زمینه سیاسی و اجتماعی طراحی كنند. یكی از معروفترین این گونه پوسترها «آدی وانت یو» از فلوگ است و پوسترهایی نیز در انگلستان انتشار یافت كه جامعه را بر میهن‌پرستی و شركت در ارتش تشویق می‌كرد اما هیچ یك از این پوسترها از نظر رنگ و نقش و قدرت تصویر به پوسترهایی كه بوسیله (بی‌فاردوهمان) در كشور آلمان طرح‌ریزی شده است نمی‌رسد و در حقیقت باید اقرار كرد كه در زمینه پوسترهای سیاسی آلمان سرآمد همه كشورها بوده است در پایان جنگ جهانی اول در تمام شئون زندگی آشفتگی و ویرانی پیش آمد كه در نتیجه كشورها خاصه آلمان كه در جنگ صدمات بیشتری متحمل شده بود دست به مرمت خرابیها و برگردان اوضاع مشوش خود به دوران پیش از جنگ زدند و از جمله مردودی نیز در تحولات هنری كردند.
پس از آنكه مكتب آرنود از رواج افتاد مكتبهای دیگر پا به عرصه وجود گذاشتند. مكتب كوبیسم یكی از مكاتب به شمار می‌رود كه برای نخستین بار پایه‌های هنر سنتی را متزلزل ساخت به این معنی كه دامنه دید را چنان وسعت داد كه اشیاء از زوایای مختلف مورد توجه قرار می‌گرفتند اما رابطه آنها به طور كلی با شیی قطعی نمی‌شد. پس از این مرحله هنر آبستره بوجود آمد كه وجود چنین رابطه‌ای را مطلقاً ضروری نمی‌داند و به همین جهت آغاز جنبشی هنری شناخته شد كه انشعاباتی در پی داشت این جنبش هر سنتی را از مسیر خود به كلی خارج كرد و لزوم انطباق اثر هنری را با تصویری خاص از میان برد و این پدیده در تمام زمینه‌ها از جمله تیپوگرافی فن چاپ با حروف سربی اثر گذاشت.
تأثیر پوستر را می‌توان در تمبرهایی كه برای نشان دادن نمایشگاه‌های هنر نوگرا (مدرن) چاپ شده‌اند. آشكارا دید. مثلاً تمبرهای مربوط به بی‌نیال و نیز در سال 9949 وتری مینال میلان در سال 1951 ویا تمبرهای یادگاری‌ های نمایشگاه هنرهای گرافیك در سوزان در سال 1957 كه توسط و تیز یك طراحی شده و از جمله زیباترین نمونه‌های هنر گرافیك محسوب می‌شود.
از سال 1320 میلادی به بعد هنر عكاسی تدریجاً پا در زمینه پوسترسازی می‌گذارد و در بسیاری از موارد به جای نقش‌های تصویری از عكس استفاده می‌شود و كم‌كم صحنه‌هایی بزرگ و یا قطعاتی كوچك از آن به صورت مجزا و یا به صورت تلفیق با یكدیگردر پوسترها بكار می‌رود. در جنگ جهانی دوم پوستر بار دیگر در راه تبلیغات سیاسی و انقلابی رواج یافت. رژیم نازی از این وسیله برای بر روی كار آمدن هیتلر و تبلیغ روش و سیاست او استفاده شایان كرد. اما پس از پایان جنگ به ویژه در دهة پنجاه نه تنها پوسترهای سیاسی بلكه به طور كلی هرگونه پوستر از رونق افتاد و این ركود به درازا نكشید و از اوایل دهه شصت به بعد طراحی پوسترها مسیر عادی خود را در پیش گرفت و روز به روز اهمیت‌اش فزون‌تر شد تا به جایگاه جالب توجهی كه امروز شاهد آن هستیم،رسید.
علت آن جنبش این بود كه در طراحی پوستر در این دوره از مراحل تحول استفاده شد. در درجه اول در كشورها از یك سو به علت نوسازی پس از جنگ و به وجود آمدن جامعه مصرف كننده پوسترهای تبلیغاتی رواج یافت از سوی دیگر به علت ایجاد گرایشهای گوناگون و مهم سیاسی مانند انقلاب فرهنگی چین و اندكی دیرتر در سال 1968 اغتشاش و آشوب‌طلبی دانشجویان در فرانسه و درگیری آنان با دولت طراحی پوستر در مسیر تازه‌ای افتاد و وسیله انتشار شعارها و تبلیغات سیاسی شد. جنبه‌های سیاسی پوسترها هنوز رونق خود را از دست نداده است و هم‌اكنون شعارهایی به منظور اعتراض به جنگ و بمب اتمی اصول سرمایه‌داری، تبعیض نژادی، آلودگی‌هوا و مانند آنها در قالب پوستر و نیز پوسترهایی از تصویر رهبران مهم سیاسی منتشر می‌شود.
سومین مرحله شیوع پوسترهای تبلیغاتی درباره جهانگردی و پیشرفتهای فرهنگی است و در مورد جهانگردی باید گفته شود كه هر چه دامنه این پدیده گسترش می‌یابد نیاز به شناساندن جاذبه‌های گوناگون آن اعم از مناظر زیبایی طبیعت آثار باستانی و شهرهای دیدنی و نظایر آن محسوس‌تر می‌شود و این نقش را پوستر به بهترین وجهی به عهده دارد.

تاریخچه پوستر در ایران
در دهه 1269 تا 1305 نمایش‌های اجرا شده ولی پوسترهای مربوطه به آن پیدا نشد كه ممكن است پوسترهائی وجود نداشته و یا از بین رفته باشد. در تأیید نمایش‌های اجراء شده باید گفت كه اولین اكتورال در تبریز در سال 1291 شمسی توسط آقای مهدی شفیع‌زاده، فارغ‌التحصیل هنرهای دراماتیك بوجود آمده است این گروه با شركت مرحوم حاجی‌خان چلبی، اسماعیل پیران وهاب‌زاده و عظیم‌زاده تشكیل شد كه اكثر اجراهای آن در تالار سینما سولی (كلمه فرانسوی به معنای آفتاب) یا در سالن آرامیان اجرا می‌شده است.
بعد از آن آكتورال آذربایجان و اكتورال تبریز در سال 1296 و آكتورال آذریاد به كارگردانی مرحوم رضاقلی‌زاده تشكیل شد.
در بررسی تاریخچه پوستر در ایران به نوعی آگهی دیواری را می‌توان اشاره نمود كه موضوعی مذهبی داشته و هنوز هم گاهی نمونه‌هایی از آن دیده می‌شود اعلانهای مذهبی كه در ایران قدیم رایج بوده است سابقه‌ای بیش از صد سال دارد. این اعلانها عبارت از تصاویر و نوشته‌هائی بودند كه نشان‌دهنده اسم پنج تن، فرمایش حضرت محمد (ص) یا ائمه (ع) و مشاهیری چون خواجه عبدالله انصاری و سعدی ... كه غالباً با حاشیه‌های مختلف تزئین می‌شده است.
در اینگونه اعلانها با توجه به دو عنصر خط و تصویر تشابه بتوان آنها را در گروه پوسترهای امروزی قرار داد اما آنچه مسلم است در هنر گرافیك ایران كه سابقه آن تا نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی می‌رسد، پوستر پدیده جدیدی است زیرا مدتی عناصر اصلی و مهم هنر گرافیك عبارت بودند از خطاطی تصویرسازی داستانها (ایلوستراسیون)، نشانه‌ها، علائم، كاریكاتور، تذهیب و مینیاتور. این عناصر سالیان دراز ابعاد هنر گرافیك را تشكیل می‌دادند. حدود پنجاه سال پیش شاید اولین پوسترهای ما برای فیلم و به ابعاد سردر در سینما توسط برادران «موشح و ناپولئون سروری» كه تازه از ارمنستان به ایران مهاجرت كرده بودند طراحی و ساخته شد و بعد از این رولاخر در یك تالبوك كه او نیز مهاجری سوئدی بود به كار تهیه و طراحی پوستر به خصوص در زمینه‌های تبلیغاتی پرداخت اما از این حال سالها بعد باز هم پوستر آن طور كه باید نقش مهمی را نتوانسته در هنر گرافیك باز كند كه علت مهمش شاید نبودن ماشینهای چاپی بود كه بتواند پوسترهای در قطع نسبتاً بزرگ چاپ كند بعد از شهر یوربیست ابتدا تئاتر آذربایجان در تبریز و سپس تئاترهای تهران و سپس مؤسسات تبلیغاتی و سیاسی از پوستر به عنوان عامل مهم و مؤثری در تبلیغات استفاده كردند و از این زمان بود كه پوستر كم‌كم در محیط ما مطرح گردید به ویژه كه در همین ایام دانشكده هنرهای زیبا بوجود آمد ویكی از درسهای آن به نام كمپوزسیون تزئینی بود كه در آن طراحی پوستر به عنوان یكی از موضوعات برای دانشجویان مطرح می‌گردید به دلیل آن كه طراحان و مروجین اولیه این وسیله و روش تبلیغاتی اروپایی بودند از فن و كیفیت اجرائی آن آگاهی داشتند و طبیعتاً كارهایشان متأثر از روحیه‌ای غربی بود. بعد از سالهای (1330) درگیری شیوه‌های قدیمی و جدید آغاز شد چرا كه عده‌ای از دانشكده هنرهای زیبا فارغ‌التحصیل شده بودند و كوشیدند دید و تجربیات تازه‌ای را در كار بازار مطرح كنند.

فهرست مطالب :

مقدمه 1
فصل اول : تاریخچه پوستر
1- تاریخچه پوستر در جهان 4
2- تاریخچه ی پوستر در ایران 7
فصل دوم :مفاهیم پوستر
1- شكل گیری پوستر 10
2- پوستر و قطع آن 12
3- رنگ در پوستر 13
فصل سوم : پوستر از نظر موضوعی
1- پوستر فرهنگی 15
2- پوستر تجاری 16
3- پوستر اجتماعی 17
فصل چهارم : اعلان از اول تا آخر ( از نظر فنی )
1- فضا و سطح اعلان 19
2- طرز نصب و محل اعلان 21
3- عناصر تصویری اعلان 22
4- كلیات در مورد پوستر 23
5- تكنیك در پوستر 26
فصل پنجم : كاربرد پوستر در پیام رسانی اجتماعی
كاربرد پوستر در پبام رسانی اجتماعی 30
نتیجه گیری 34
تجزیه و تحلیل چند پوستر 35
كارهای عملی 59
منابع ومأخذ 62

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق تاریخچه پوستر , فایل ورد تاریخچه پوستر , تحقیق پوستر , مقاله در مورد پوستر

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر